Kirándulások

A Dinári-hegység legmagasabb csúcsai,  a Durmitor kétezres hegyormai, a romantikus, fenyőkkel övezett Fekete-tó, hajókirándulások, motoros túrák… 10-től akár 100 főig is tudunk komplett programot összeállítani Önöknek (idegenvezető,autóbusz, stb…)

Kotor – Lovcen

Kirándulás a Lovcen-hegyre, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk a Kotori-öbölre. Először Njegusi faluba látogatunk el amely egy fennsíkján található.Petrović család, Montenegró híres uralkodócsaládjának szülőfaluja.Közben megkóstoljuk a híres szárított, hajszálvékonyra szeletelt prsut sonkát, sajttal, hagymával és borral tálalva,belepillantunk a készítés rejtelmeibe.

Továbbutazunk Lovcen hely csúcsára II. Petar Petrović Njegos  mauzóleumáig 1600 m magasra, ahonnan páratlan látvány tárul elénk egészen a tengerpartigjó időben egész Montenegró láthatóvá válik. Végül az UNESCO által világörökséggé nyilvánított várossal Kotorral ismerkedünk és búcsúzunk a kivilágított városfalaktól melyek kenyűgöznek bennünket.A program délután indul 14-15 között időjárás és a napszakok figyelembe vételével.Tivat Kotoraz árban Igény esetén kérje további transzfereinket a kiinduló pontra.

MOTOROS TÚRA​

Magyarország bármely pontjáról indulhat… Egy 5 napos programot alapul véve, inkább tavasszal kora nyáron ajánljuk.
Többször is szerveztünk apartmanunkba motoros túrát kisebb nagyobb létszámmal.

Horvátországon és Bosznián keresztül vezetet utunk (Pécs – Eszék – Szarajevo – Mostar – Tivat útvonalon), jó minőségű úton és részben autópályán haladtunk. Igény szerint változtatható az útvonal.
Az út során pihenésre alkalmas éttermek és benzinkutak találhatok, szép tájakkal találkozunk. Megízleljük a balkán konyha ízeit.
Montengróban sok motorozásra alkalmas szerpentines út van amely alkalamas kalandos élvezetes kikapcsolódásra.
Szervezünk hegyi és tengerparti utakat is, igény szerint Albániába is átmegyünk.
Étkezés a helyi olcsó és minden igényt kielégítő éttermekben, illetve a háznál közös bográcsozás, grillezés.

Az ár tartalmazza: a szállást, túravezetést, idegenforgalmi adót 

Az ár nem tartalmazza: út díjakat, belépőket, üzemanyagot.
Optimális létszám: 10-15 motor / 20 fő

Komplett csapat esetén bármely időpontban.

Hajókirándulás a kotori-öbölben

Kihajózás Tivatból a Kotori-öbölbe. Sétálunk a Herceg Novi várban vagy séta  a kikötő környékén majd fürdőzhetünk 2 órát a nyílt tenger egyik öblében, Zanjicen (közben igény esetén megtekinthetjük a Kék-barlangot kishajókkal). Vagy fürdés vagy kék barlang. A barlangban lehetőség van egy rövid csobbanásra, hogy megfiatalodjunk. Visszaútban kiszállunk a Szirti Madonna mesterséges szigetre és megnézhetjük szép kis templomát, majd továbbhajózva Perast, Kotor, Pricanj ódon kőházait-épületeit pillanthatjuk meg a tengerről.  Koror panorámája tárul elénk amely megkoronázza a napunkat.A hajó visszamegy kiindulási helyére így mégegyszer végigi nézhetjük az Öböl szépségeit.

​Hajónk Tivatból indul 9:15 kor és Tivatba  érkezik 19:00 órakor. Ezt a túrát annak ajánljuk aki 1 nap alatt sok látnivalóra vágyik. A hajón lehetőség van ebédelni. Büfé is működik.

  • Komplett csoportoknak is vállaljuk a szervezést. Idegenvezetést Ár megegyezés akapján.
  • Lehet választani kisebb magánhajót is ahol a csoport egyedül van, ennek  programja a tivati öböl a továbbia ugyanaz de meg lehet állni közben akár fürdőzni is.  Megegyezés kérdése, hisz csoportlétszám függő.
  • Kis külön hajók bérlésére is van lehetőség akár csak a tivati öbölben a lakatlan szigetre a homokos strandra egy kis romantikázásra. Ár megbeszélés alapján.
  •   Szirti Madonna szigeten megálló                                                              Delfinek az öbölben

Egész napos kirándulás Albániába

Utazás Kruje városába egy magas hegy tetejére. Itt Szkander bég fellegvárát tekinthetjük meg, nézelődhetünk és vásárolhatunk a hegyoldalba felnyúló bazársoron. Számtalan étterem közül választhatjuk ki ebédünk helyszínét.

Visszafelé útban Shkodra rövid meg tekintése, rápillantás a Rozafa erődítményre majd megtekintése.Hatalmas méretei lenyűgöznek bennünket és  a panoráma. Ő az albán Kőmíves Kelemenné. Rozefa egy várépítő fiatal felesége volt, aki kisgyermekét hátrahagyva vált az építők áldozatává. A vár erősítése érdekében fél oldalát falazták be, néhány jobb oldali testrésze kívül maradt. A szeme, hogy láthassa, a melle, hogy szoptathassa, a keze, hogy ölelhesse, a lába, hogy ringathassa gyermekét. 

Reggel indulás 7:00, Csatlakozás TivatBudva-Becici az árban. Igény esetén kérje további transzfereinket a kiinduló pontra.

  • Csoportok részére is vállaljuk akár program módosítással a túrát. Ulcinj várost meglátogatni a híres homokos strandon Velika Plazon fürdeni
  • Albániában is lehet a tengerpartra lemenni fürdeni. Egyedi igényeket figyelembe véve összeállítunk bárkinek egy jó programot.

Utazás Sveti Stefan szigethez...

Adria-ékszerdoboza ez a luxus hotel sziget. A Sveti Stefan félszigetet a szárazfölddel csak egy keskeny homokpad köti össze, amelyet rózsaszínű homokkal feltöltött strandok szegélyeznek. A kőházakból álló volt halászfalut a 15. században, a parttól nem messze található szigeten a montenegróiak alapították. Nevét a legmagasabb helyen álló, apró Sv. Stefan-templom után kapta. Az 1960-as évek elején itt egy 80 házból kialakított luxus apartmanokból álló szállodai komploxum épült. A maga idejében a hotel nemzetközi újságírói díjat is kapott – a világ legjobb szállodája címmel járó Aranyalmát.

A luxuspihenőhelyen olyan sztárok töltötték  szabadságukat, mint Alberto Moravia, Sophia Loren, Ingemar Stenmark és Claudia Schiffer.

Fotószünet, majd fürdés a sziget körül. Visszaútban megállunk Budván, városnézés az óvárosban, 

A város a montenegróiak szent hegye, az 1749 méter magas Lovćen-hegység tövében épült. A legenda szerint a Théba városát megalapító mitológiai alak, Kadmosz és felesége, a sugárzó szépségű Harmonia, miután Felső-Egyiptomból száműzték őket, útra keltek új otthont keresni. Kalandozásaik végén elérkeztek az Adriai-tenger déli részére, ahol megtetszett nekik egy szikla, így hát letelepedtek. A helyet elnevezték Butoának, ez lett a mai Budva elődje.

A régészeti kutatások alapján illír törzsek lakták legelőször ezt a vidéket. Az i.e. IV. században görög kolóniák telepedtek le, majd az i.e. II. századtól kezdve római fennhatóság alá került Budva környéke. A város pont a kettéváló Római Birodalom nyugati és keleti részének határvonalán állt, így a virágzó kereskedelmi központ is két részre szakadt.

A terjeszkedő Bizánc 535-ben Budvát is elfoglalta. A város újból felvirágzott, ám 841-ben –– majd 867-ben ismét –– arab hajóhad támadta meg Budvát. A hatalmas pusztítás után a középkori szláv állam, Duklja patronátusa alatt kezdett újból magára találni a város.

1371-ben független városi rangot kapott az akkor már a Szerb Királysághoz tartozó Budva. Két befolyásos család –– előbb a Balšić, majd a Crnojević –– birtokaként jegyzik az írásos emlékek. 1442-től 1797-ig Budva velencei fennhatóság alatt állt. Napóleon bukása után, 1814-ben az osztrákokkezére került.

Budva a második világháború súlyos harcai után, 1944-ben szabadult fel az olasz megszállás alól. A várost azonban békeidőben is hatalmas károk érték: az 1979-es földrengés során Budva nagy része romba dőlt. A helyreállítási munkálatokat azóta elvégezték, és Budva ismét régi pompájában üdvözli az ide érkező vendégetek.

Dubrovnik

A város egy gyönyörű műemlékegyüttes csodálatos tengerparttal. Séta az óvárosban és a városfalakon, visszaútban kilátás a városra és a nyílt tengerre.

Az idegenvezető az autóbuszon tart Dubrovnikról előadást, Dubrovnikba idegenvezető hivatalosan nem vezethet, ezért csak csendesen séta közben tudjuk elmesélni és megmutatni a várost csoportosan. Séta a várfalon, Szent Balázs templom,Domonkos kolostor, Világörökség része csodálatos Európa egyik legnagyobb ilyen állapotban lévő óvárosa. Ide az ember mindig visszatér. Ebéd lehetőség a kikötőben kivíló tengeri ételek, illetve a szűk sikátorokokban bárhol.

Reggeli indulás 8:00 óra, csatlakozás Tivat-Herceg-Novi. Igény esetén kérje további transzfereinket a kiinduló pontra.

Cetinje-Shkodra-tó (Rijeka Crnojevica) - Budva

Első megállónk Cetinje Montenegró ősi fővárosa, Bilijardába megnézzük a Montenegrói terepasztalt melyet az Osztrák-Magyar Monarchia idején készítettek  és egyedülálló napjainkba Európában. Séta az egykori főváros utcáin, majd ellátogatunk a kolostorhoz és kápolnához. Utunkat A Szakadari tó felé vesszük. Első megállónk Rijeka Crnojevića egy festői falu: régi házak, malmok, kőhíd látható, a nyugalom és csend szigete. A környéket gyönyörű természeti táj veszi körbe. A tónál a tavi rózsák látványábangyönyörködhetünk hajózásunksorán, rövid fürdés is belefér az édesvízben megmártózni a sós tenger után. Esténket Budván az óváros megismerésével folytatjuk, majd egyéni barangolás az üzletek világában avagy megmártózhatunk az óváros tövében a sós tengerben. Ez a nap amely legjobban átfogóan megismerteti velünk ezt a vidéket.

Reggel indulás 10:00 óra, csatlakozás Tivat-Budva-Becici az árban. Igény esetén kérje további transzfereinket a kiinduló pontra.

Gornja Lastva

Kirándulás Gornja Lastva, kis falucskába, gyönyörű kilátás Tivatra és az öbölre, megnézzük, hogy készül hagyományos eljárással az oliva olaj, láthatunk eredeti olajsajtoló malmot, házi pálinkakóstolás.

Felmászunk a sveti Vidre a kápolnához csodálatos panoráma tárul elénk.Lefelé jövet találkozunk birkákkal, kecskékkel lehetőség van kecsketejet kecske és tehén házisajtokat vásárolni.

Fittebb utasainknak ajánljuk  a szerpentines utat,de bárki aki szívesen sétál korhatár nélkül végig tud jönni az úton vagy út közben megvár bennünket visszafelé.