Rólunk

“Vendégszereteted a szemedben látszik, hisz jóságos lelked örömtől sugárzik!
Ki ilyen jó ember őt Isten is áldja, örök szeretetben ringatja családja!
Együtt töltött napok vidámságot hoztak, látod hála dalol  minden sóhajomban!
Olyan jó volt veled átélni sok szépet, így köszönöm neked  amit tettél értem!
Örök emlék marad  ez a találkozás, míg az élet rohan hoz majd sok változást “

A Villa Negra apartmanház családunk minden tagjának a tenger és a természet szeretete miatt jött létre.

Csodálatos helyen fekszik Európa egyik legszebb és legdélebbi fjordjában a Kotori-öbölben, azon belül a Tivati-öbölben.

A ház fekvése a nyílt tenger irányára,Tivat városára, és a Portóra a kikötőre néz, mely igazi élmény éjszaka, amikor gyönyörűen kivilágítva  pompájában tündököl. Jöjjön el és lássa meg ezt a csodálatos élményt egy üveg Vranac vörösbor mellett kedvesével, barátaival házunk udvarából -teraszainkról.

Családunk minden tagja igazi közösségi életet szerető  ember, ezért számunkra fontos az, hogy aki hozzánk betér az máskor is visszatérjen-jó hírünket, vendég szeretetünket magával vigye a hosszú ködös téli estékre. 

A Villa Negra...

Épületünk 2007-ben készült el és Montenegró legszebb partvidékén a Vrmac-hegy lábánál elterülő üdülőfaluban, Tivatban a Donja Lastva városrészben található.

Családias hangulatban szívélyesen várjuk Önöket tavasztól őszig bármely időpontban!

Májustól-október közepéig magyarul beszélő házigazdák várnak minden kedves pihenni vágyót.

  • 2018-ban sikeresen elértük a magyar kábel tv szolgáltatást!
  • Épületünkben, a városban és a parti vendéglátó egységekben ingyenes wifi működik
  • Csoportok részére 10 főtől – akár 100 főig is tudunk komplett programot tranzitszállásokkal összeállítani -(idegenvezetőt,autóbuszt biztosítani)

Látnivalók...

Montenegró, a fekete hegyek országa, itt emelkednek a Dinári-hegység legmagasabb csúcsai. A Durmitor kétezres hegyormai, a romantikus, fenyőkkel övezett Fekete-tó a legszebb látnivalók közé tartozik.

Montenegro partvidéke, ha lehet, még vadregényesebb, lélegzetelállítóbb, mint szomszédjáé és magáénak vallhatja a világ talán legszebb mediterrán fjordját, a Kotori -öblöt.

A kis országban ugyanúgy megtalálhatók a velencei stílusú középkori városok, mint a Dalmát partokon: Budva és Kotor belvárosa felveszi a versenyt Dubrovnikkal, Zadarral, Splittel – kicsiben. Ismerjék meg e csodálatos országot, melyhez kitűnő csillagtúrázási kiinduló pontként szolgál apartmanházunk fantasztikus kilátással a Kotori-öbölre!

Segítünk eligazodni, tájékozódni a helyi viszonyok között. 

Vélemények rólunk..

Szuper, olcsó, szép helyen van, szép a kilátás. Étterem, pékség, hús sütöde és bevásárló helyek közelben...
Lukáts Eszter
Több éve itt nyaralunk, így tapasztalatból mondhatom hogy kitűnő hely. Mindenkinek tudom ajánlani, csak a lényeg hogy nekünk még maradjon hely 🙂 . Gyönyörű kilátás a tengerre, Tivatra, ... A tulajdonos és a vendéglátás is kitűnő. Látszik hogy szívüket-lelküket kiteszik a vendégekért. Hetente van közös bográcsozás vagy halsütés ami mindig nagyon jó alkalom egy kis összejövetelre. A sülthalat felettébb tudom ajánlani ha valaki szereti, mert nagyon jól készítik a háziak. A háznál sportszerek is vannak, még kerékpár is. Összességében csillagos ötös!
Kalmár János

Akadálymentes apartman

Kerekesszékkel érkező vendégeink számára is kényelmes környezetet biztosítunk
Az apartmanházban akadálymentesített fürdő és wc van kialakítva.
Kocsival érkezve a ház mellé lehet parkolni így a kiszállás biztosított.

Mozgáskorlátozott vendégeinket külön figyelemmel kísérjük, zavartalan üdülésüket mindenben segítjük.

Kerekesszékkel a tengerparton végig lehet menni Tivat központjáig.

Montenegró

Montenegró az őskortól kezdve lakott terület volt. Ezt számos ősi kultúrák lelőhelyei igazolják. A legjelentősebb régészeti lelőhely a Crvena Stijena (Vörös szikla) a Petrovici település mellett. A tengermellék is sok középkori emlékművel, és sok évszázados várral, templommal büszkélkedik.

A tengerpartig ereszkedő magas, havas hegyek, és az örökzöld tengerpart érintkezésén Montenegróban található egy világhírű félszigetre épült luxusüdülő, a Sveti Stefan. A parthoz közeli egykori szigetet ma már földnyelv köti össze a szárazfölddel, ez a csodálatos látvány pedig Montenegró védjegyévé vált az utóbbi időben. Az  egykori halászfalut az 1950-es években kezdték átalakítani exkluzív üdülőparadicsommá. Szinte felsorolhatatlan az illusztris vendégek névsora Sophia Lorentól Claudia Schifferig, akik rövidebb-hosszabb időt eltöltöttek ebben a csodálatos környezetben.

Herceg Noviban található Tito nyári rezidenciája is, egy hatalmas luxus-villa a tengerpart mellett emelkedő dombocskán. Itt fogadta Tito az államfőket, a világbank vezetőit, a világhírességeket. A domb előtt horgonyzott a kis óceánjáró hajója, a Galeb (Sirály). A domb azért nevezetes, mert mindenki, aki Titóhoz jött vendégségbe, mindig hozott ajándékba a saját országából egy ritka növényt, fát, bokrot, és itt ültették el közösen. Sok ezer különböző és ritka növény található még manapság is.

A montenegrói emberek büszkék. Nem hazudoznak, itt ez szégyen. Az ország szegény, az emberek szerény, szűkös keretek között élnek, de nem lopnak, mert az is szégyen.

Összetartóak, hazafiak. Szeretik az országukat. Tudják, hogy ha bármit eladnának, ha a külföldiek, politikusok vagy multik kezébe kerülne, akkor azokat a természeti kincseket örökre elveszítenék, és nem a nép járna jól, és nem az ország, hanem a gazdag vevők.

Egyszerű gondolkodásúak. Temperamentumosak, hangosan beszélnek, nagyokat gesztikulálva.

Aki hangosabb, annak van igaza. Az egyszerű logikájuk szerint az erősebb győz.Nemsietnek sehová, nem stresszelik magukat. Egész nap kávézókban kávéznak, csevegnek, barátkoznak, üzletelnek. Lazák, kedvesek, segítőkészek. Akkor is mosollyal szolgálnak fel, ha nem borravalózunk. A borravaló itt nem is igazán ismert  fogalom.

A lakosság 40, 6 % -a montenegrói, 30 % -a szerb, 9,4 % bosnyák, 7 % albán, 4,3 % muszlim. A montenegrói emberek 70 %-a ortodox vallású, 25 % muszlim, 4,2 % római katolikus, 1 % -a ateista.

Az országban eltérő éghajlati zónák uralkodnak. Míg a tengerparton mediterrán a klíma, légvonalban a közeli tíz kilométeres távolságban már kontinentális klíma uralkodik. A Dinári hegység, az Orjen, Lovćen, Rumija védi a tengerpartot, hogy a kontinentális klíma ne áramoljon be. Októberben is meleg napsütésben élvezhető a tengerpart, igaz, fürödni már nem kellemes. A kellemes klímának köszönve, dús az örökzöld növényzet, sok a sűrű erdő, nagyon sok csúszómászó, hüllő, ízeltlábú található itt, ami néha zavarja is a városi elkényeztetett turistát.

A montenegróiak magasak, a férfiak átlagmagassága 1973-ban, a katonai sorozáskor 187 cm volt.

A montenegrói nők karcsúak, szép hosszú combjuk van, formás, izmos hátsójuk, szép nagy feszes  mellük, gyönyörű, dús, sűrű a hajuk, életerősek.

A természet érintetlen, nincs megmérgezve, nincs pénz mezőgazdasági mérgekre. A paradicsom nem olyan piros, mint a budapesti hipermarketben, de íze van, édes, szaftos. Minden gyümölcs és zöldség úgyszint. Gazdag olíva-, füge- és citrus-termő vidék. A napsütötte tengermellék ideális borvidék. A szőlőfürtök hatalmasak, óriási ropogós szőlőszemektől roskadoznak. A görögdinnye Montenegróban édes!

A kedvenc borom  a montenegrói Vranac.

Nevét a vérpiros színű szőlő szemekről kapta. Nemzetközileg elismert fajtából készül a bor. A szőlőt a podgoricai borvidéken termesztik, a tengerparton kevesebb ültetvény van. A nyár végén érik be. A szőlő szemek illatosak és édesek, köszönve a sok napsütésnek. A bornak karakterisztikus sötét vörös színe van, gyümölcsös íze, illata, az íze meleg, teljes, harmonikus és temperamentumos. Milánóban 1991-ben a világ 100 legjobb vörösbora közé sorolták a Vranacot és díjat is kapott. A Vranacot fogyaszthatjuk a njeguši pršut mellé, kiemeli a sonka zamatát, de a vad ételeknek is igen jó kísérője.

TIVAT

a gyönyörű Kotori-öbölben… 

Várossá a XIX. század végére nötte ki magát Tivat, fél évszázaddal késöbb a turisták is vendégei lettek. A legfiatalabb város a térségben, a Vrmac- hegy lábánál fekszik a völgyben.

17 hivatalos stranddal rendelkezik, melyekről helyben 2 tourinform irodája biztosít kitűnő térképet és információs anyagot. A strandok igen változatosak, találunk lassan mélyülő kavicsos, kiépített betonos és homokos partokat is.

Tivat új turisztikai beruházása a 2009-ben épült hatalmas jach kikötő, mely a leggazdagabb réteg igényeit kielégítő szolgáltatásokkal, jövőben épülő casino épülettel és luxus apartmanokkal várja a jach tulajdonosokat. Jelenleg 85 hajó befogadására képes ám a jövőbeni tervek alapján ezt 650 jacht beállására bővítenék.

Sétány kávázók luxus boltok. 

A fiatalok részére a konobáktól kezdve egészen az európai színvonalú szórakozó helyekig különböző zenés-táncos helyek állnak rendelkezésre.

Kikötőjében megtekinthető az egész szezonban ott horgonyzó híres Jadran hadihajó, mely még az Osztrák-Magyar Monarchia zászlaja alatt szelte a vizeket. Szépen kiépített, parkosított sétány, étteremsor és kis szuvenír üzletek várják a kikötő körül az érdeklődőket.

Strandunk Tivat, Donja Lastva részen: szabad strand a Hotel Kamelija és a Sveti Roko templom között, közvetlen a Villa Negra alatt