Útvonal ajánlás

Montenegróba történő utazáshoz 

AUTÓVAL

 • Horvátországon és Bosznián keresztül ajánlott  útvonal:
  1. Budapest – Mohács – Udvar – Eszék – Samac  
  2. vagy  Pécs – Drávaszabolcs – Nasice – Dakovo – Bosanski Samac (határ) majd egyezik a  továbbiakban…
  innentől  – Doboj – Zenica – Sarajevo (autópálya: díja 3,5 €) -végig a Neretva-folyó völgyében- Mostar (Buna falu után balra fordulni Stolac tábla irányába) – Stolac – Trebinje  Herceg Novi, új út, ezért az útszakaszért 4 €-t kell fizetni a határon)
  Herceg Novi – Kamenari – (komp 4,5 euro/autó) Lepetani – (Budva irányába) Donja Lastva tábla után a bal oldalon elhelyezkedő PER PER (rózsaszín aparthotel 3 szintes) szálloda, a sarkon balra fordulni Gornja Lastva táblánál és a szerpentinen fel a Villa Negra apartmanház tábláig. (kb. 1,5 km felfelé). Ha Tivat táblát látni lehetett a főúton, akkor már eltévedtek és vissza kell fordulni. Pécsről 650km, Budapest kb 850km.
 • A Kelet-Magyarországrólindulók válasszák a Szabadka – Novi Sad – Beograd – Cacak – Uzice – Nova Varos – Prijepolje – Bijelo Polje – Kolasin – Podgorica – Cetinje – Budva – Kotor alagút útvonalat. Az út először Szerbián vezet, majd Montenegróban folytatódik.
  A 760 kilométeres út Cacaktól a házig festői tájakon vezet. Lenyűgöző a Zlatibor hegység Szerbiában. A Tara és a Moraca kanyon fantasztikus Montenegróban. 12 óra alatt lehet megtenni az utat.

AUTÓBUSSZAL

 • Budapest – (Dunaújváros – Paks – Szekszárd – Pécsvárad) – Pécs – Mohács – (Bosznia és Hercegovina) Sarajevo – Mostar – (Montenegró) Herceg Novi – Tivat – Kotor – Budva.  Foglalás esetén kérem pontosan adják meg az utazás napját.
 • 28.500 FT/fő   http://www.kantavar.hu/utazas/3991/Buszjarat-Montenegroba
 • Minden péntek este 20.00 Budapest az indulás ideje  2014.05.23. péntektől – 2014.10.03. péntekig 

VONATTAL

 • Vonattal választhatjuk a kényelmes hálókocsikat és a csak ülőhelyes fülkéket is. A szerelvényhez autószállító vagonok is csatlakoznak. Megéri hálókocsival utazni, hiszen a vonat este hét órakor indul és reggel kilenc óra körül érkezik Montenegróba. Felszállási lehetőségek: Budapesten, Kiskunhalason és Szabadkán. A vonat a Szabadka – Bar útvonalon közlekedik. Bar a szállástól 60 kilométerre fekszik. Ha megérkeztünk Barba, Petrovac – Sveti Stefan – Budva – Kotor felé vegyük az irányt a tengerparti úton, így jutunk el Tivat, Donja Lastvára.